Ouder op je best

“Verlang jij als ouder naar meer verbinding met je kind, ben jij zoekende in hoe jij als ouder je gezag neerzet, ben je je kind weleens spuugzat, lijkt niets wat je doet effect te hebben op je kind, ervaar je gevoelens van machteloosheid en/of geef je steeds vaker toe aan je kind om de lieve vrede te bewaren? Maak je je zorgen omdat je kind fors grensoverschrijdend gedrag laat zien, er steeds meer geschreeuwd wordt in huis, je kind spijbelt, drugs of alcohol gebruikt, je kind angstig is en zich steeds meer terugtrekt op zijn slaapkamer, hij niet het bed uitkomt, je kind niet laat weten waar hij is…….”

Elke ouder heeft vragen en dilemma’s in de opvoeding van zijn of haar kinderen. Indien jij als ouder begeleiding en coaching wilt, neem dan contact met ons op.

Samen onderzoeken we je vraag en maken we een passend traject waardoor jij als ouder weer meer in je kracht komt, je samen durft te werken met anderen en het niet meer alleen hoeft te doen.

Dan haal jij het beste uit jezelf als ouder!

Vraagstukken kunnen zijn:

 • Vind jij opvoeden met momenten een uitdaging?
 • Wil jij je kinderen het allerbeste meegeven in de opvoeding en weet jij soms niet hoe?
 • Kinderen kunnen op je rode knoppen duwen; je wordt geraakt en dan?
 • Wat is een goede balans tussen begrenzen en praten?
 • We zijn gescheiden ouders en vinden samen opvoeden best moeilijk; hoe kunnen wij als ouders samen weer een anker zijn voor ons kind?
 • Ik ben een ouder / wij zijn ouders van een baby en ik vind het moeilijk om rustig te blijven als mijn kind heel erg veel huilt: hoe kan ik rustig blijven en mijn kind goed geruststellen?
 • De school van mijn kind vindt mij een bemoeial; hoe kan ik het beste samenwerken?
 • Hoe vergroot ik mijn invloed naar de kinderen en blijf ik ondanks ons verzet toch in verbinding?
 • Wat kan ik doen als ik me erg onmachtig voel en steeds boos wordt op de kinderen?

Hoe kunnen wij je helpen? 

Ons aanbod is flexibel. Wij kijken wat er nodig is en bieden maatwerk. We werken online of live op locatie óf maken een mix hiervan. Ook werken we met groepen. We werken oplossingsgericht, contextueel en systemisch. Onze basis is Verbindend Gezag ® & Geweldloos Verzet en traumasensitief opvoeden.

We bieden een training speciaal voor ouders over Verbindend Gezag ® & Geweldloos Verzet.

We kijken samen wat voor jou het beste past.

Voor (toekomstige) ouders/ opvoeders vanaf zwangerschap, jonge kinderen, pubers, adolescenten en volwassenen die problematisch, gewelddadig of zelfdestructief gedrag vertonen en bij jou thuis wonen / die jij opvoedt en waarvan je ouder bent en blijft.

Wij werken volgens de methodiek Geweldloos Verzet, ontwikkelt door Haim Omer, hoogleraar psychologie aan de universiteit van Tel Aviv.

Deze methode is gericht op het doorbreken van de negatieve spiraal, met als doel dat je weer in je kracht komt, grip ervaart in de opvoeding en vertrouwen hebt in je kind.

Doel van de methode is dat ouders met de hulp van supporters een einde maken aan het gewelddadige/ destructieve gedrag van het kind zonder dat dit tot escalaties leidt.

Opvoeden vanuit de principes van Verbindend Gezag ® en Geweldloos Verzet geeft ouders/opvoeders praktische handvatten die hen helpen hun positie als ouder weer vorm te geven en op een positieve wijze aanwezig te zijn in het leven van hun kind. Ouders nemen een krachtig standpunt in t.o.v. het geweld, tegelijk vermijden zij zelf elke vorm van verbaal of fysiek geweld. Tussen ouders en kind gaat het niet over winnen of verliezen. In plaats van gezag op basis van enkel straffen en belonen worden ouders uitgenodigd om een nieuwe vorm van gezag aan te leren. Deze is gericht op de-escalatie, opvoeden vanuit waakzame zorg, herstel van de relatie met je kind en de steun van netwerk rond het gezin.

Het traject waar je individueel of samen met andere opvoeders in stapt duurt ongeveer 2 tot 4 maanden en bestaat uit:

 1. Een intakegesprek waarin we samen met je bekijken of deze oudertraining antwoord is op je hulpvraag en worden verwachtingen over en weer concreet gemaakt.
 2. 6 online trainingssessies (1 keer per week).
 3. Een individueel traject is altijd op maat met online coaching, huisbezoeken en /of telefonische ondersteuning gedurende het traject.

Je kunt bovenstaand traject ook individueel en op maat aanvragen voor je gezin.

Praktisch

Aanvragen

Particulier
Voor deze training kunnen ouders zich zelf opgeven. Het is mogelijk om de oudertraining individueel te doen (dus zonder groep). Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Neem contact op met Carla Stals voor advies over een passend traject.

Organisaties
Organisaties kunnen deze training, in overleg met 0-100, aanbieden bij gezinnen waaraan zij diensten verlenen.

We bespreken samen de mogelijkheden.

Neem contact op met Carla Stals voor advies over een passend traject

Data open trainingen

We geven ook trainingen waar je bij kan aansluiten. Hieronder staan de data van de open trainingen. Via onze website kan je je aanmelden.

-

Momenteel zijn er geen open trainingen gepland. Blijf op de hoogte middels onze nieuwsbrief.

Reviews

Okkie Schoonheijt - MDFY supervisor/ trainer verbindend gezag
Lees verder
Afgelopen jaar heb ik de oudertraining Verbindend Gezag en Geweldloos Verzet van Carla, samen met een alleenstaande vader, mogen "uitproberen". We kregen beiden een heel mooi vormgegeven en overzichtelijk werkboek en de inlog gegevens voor de kennisclips online. Dit maakte dat deze vader zich goed kon voorbereiden op onze wekelijkse afspraken. Hij bekeek trouw de clips en had alvast gekeken naar de opdrachten. Deze maakten we dan samen tijdens de fysieke afspraken. De opbouw in het werkboek is logisch en goed werkbaar voor zowel deze vader als mij, als ambulant hulpverlener. Bij het afsluiten van het traject had deze vader een mooi zelf ingevuld document waar hij theorie in terug kon zoeken, maar vooral ook terug kan kijken wat hij afgesproken had te gaan doen. Dit is handig om aan eventueel vervolg hulpverlening te laten zien, maar ook mensen in zijn netwerk, school enz. Hij heeft een soort van "terugvalpreventieplan" in handen waar hij steeds weer op terug kan grijpen.

Vragen?

Vragen over een specifieke training, aanmelden, betalen of annuleren?
Mail naar administratie@0-100.eu

Overige vragen? 
Neem contact met ons op.