Inspiratiebank

Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet

Welkom op onze inspiratiebank Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet!
De term Verbindend Gezag ® is bedacht door Eliane Wiebenga en Hans Bom.

Wij delen hier onze bronnen. Ons doel is om het gedachtegoed van Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet te verspreiden en de impact ervan te vergroten.

Als je dieper in dit onderwerp wilt duiken, bieden wij ook trainingen aan.

Ontdek hier de kracht van Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet en laat je inspireren!

Luisteren

Agenda

Wil je weten welke interessante trainingen wij geven, welke webinars en symposia er zijn en welke (inter)nationale bijeenkomsten er zijn? Bekijk onze agenda. 

Graag vragen we jullie aandacht voor volgend opleidingsaanbod neuro-de-escalatie deze herfst in Brussel:
Neuro de-escalatie: Foundation & Advanced courses – oktober 2024 – B.I.G.V. (bigv.be)

Downloads

Boeken

Hieronder vind je diverse boeken over Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet. We hebben er een link naar de online boekenhandel bij gezet zodat je ze makkelijk kan bestellen. 

Omer, H., & Wiebenga, E. (2015). Geweldloos verzet in gezinnen: Een nieuwe benadering van gewelddadig en destructief gedrag van kinderen en adolescenten. (2e druk). Houten: BSL.

Bekijk het boek

Bussens, S. (2018). Waakzaam zorgen voor tieners. Gent: Borgerhoff & Lamberigts.

Bekijk het boek

Lebowitz, E. & Omer, H. (2018). De behandeling van angst bij kinderen en jongeren: Op basis van CGT en Geweldloos Verzet. Amsterdam: Uitgeverij SWP.

Bekijk het boek

Omer, H. (2011). Nieuwe Autoriteit: Samen werken aan een krachtige opvoedingsstijl thuis, op school en in de samenleving. Amsterdam: Hogrefe uitgevers.

Bekijk het boek

Omer, H. (2015). Waakzame zorg: Hoe je als ouders je kinderen houvast kunt bieden als dat nodig is. Amsterdam: Hogrefe uitgevers.

Bekijk het boek

Van Nus, W. (2018). Geweldloos Verzet op school: Een nieuwe kijk op gedragsproblemen. (2e druk) Huizen: Uitgeverij Pica.

Bekijk het boek

Haim Omer (2019) Nieuwe autoriteit/verbindend gezag voor het onderwijs.

Bekijk het boek

 

Haspels, M., Visser, K., Ottenbros, R., Gink van K., Goddard, N. & Stegen van der B. (2017). Geweldloos Verzet in de (semi-)residentiële setting: Een aanpak van agressief en destructief gedrag van jeugdigen voor teams met speciale aandacht voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking. Duivendrecht.

Dit boek kan je hier bestellen.

Haim Omer & Philipp Streit (2018). Moedig Ouderschap.

Bekijk het boek

Haim Omer (2018). Nieuwe autoriteit voor ouders. Opvoeden op basis van veilige verbinding, waakzame zorg en geweldloos verzet.

Bekijk het boek

Interessante links

Inspirators

Eliane Wiebenga

Eliane Wiebengheeft gewerkt bij het Lorentzhuis. Zij waren een van de eersten die Haim Omer naar Nederland hebben gehaald. Het Lorentzhuis biedt een aantal opleidingen aan, waaronder Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet. In Nederland is Eliane Wiebenga een van de kartrekkers die dit gedachtegoed uitdraagt. Ze heeft het Nederlands Netwerk mede opgezet en internationaal veel betekent met de term `connecting authority"(Verbindend Gezag®). Een inspirerend en mooi mens!
Volg haar op LinkedIn

Hilde Leonard

Kartrekker vormingsnetwerk Nieuwe autoriteit Geweldoos Verzet op school. In België zet zij dit bij scholen op de kaart en ontwikkelt. Ze inspireert de trainers enorm. Het beeld van de waaier is mede dankzij en met haar tot stand gekomen. Ze is een grote inspiratiebron en een heel fijn mens.
Volg haar op LinkedIn