Train de trainer - Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet

Ben je al getraind en wil je het gedachtegoed delen? Heb je ervaring met werken met de kennis die je eerder hebt opgedaan? Volg de train de trainer opleiding en geef straks zelf een training Verbindend Gezag en Geweldloos Verzet®. 

Haim Omer ontwikkelde een aanpak voor (ernstig) probleemgedrag die staat voor aanwezigheid, zelfcontrole, het vermijden van escalatie, het uitbouwen van steunnetwerken, herstel en versterken van relatie en eenzijdige acties gericht tegen het probleemgedrag van jeugdigen.

Altijd vanuit contact en verbinding EN verzet met de jeugdige. De focus van Geweldloos Verzet® ligt in de eerste plaats op de volwassene. Het geeft concrete tools in het omgaan met probleemgedrag en het versterken van de relatie met het kind.

Verbindend Gezag gaat over een passende attitude en basishouding die jij als opvoeder neerzet in alles wat je doet en zegt.

Verbindend Gezag en Geweldloos Verzet® gaat over de balans tussen de twee handen die je altijd inzet; ze kunnen niet zonder elkaar.

Professionals uit de jeugdzorg, jeugdzorg+, ggz, LVB en onderwijs die getraind zijn in het gedachtegoed Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet®, die werkervaring hebben opgedaan in de toepassing van het gedachtegoed en nu als aankomend trainer in de eigen organisatie of school de train de trainer gaan volgen.

Denk aan gezinshulpverleners, jeugdzorgwerkers, CJG-medewerkers, docenten, intern begeleiders, teamleiders, werkbegeleiders, jonge hulpverleners, teamcoaches, gedragswetenschappers, maatschappelijk werkers, vak therapeuten en andere hulpverleners.

Als deelnemer van de train de trainer ga je in je eigen organisatie of school aan de slag als trainer.

In deze 6-daagse training ligt de focus op jou als aankomend trainer Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet®.

We gaan er vanuit dat je de kennis en toepassing van het gedachtegoed (mindset, basishouding en interventies) kent en weet hoe deze toe te passen. In deze training ga je aan de hand van je eigen portfolio aan de slag en oefenen met trainersvaardigheden. We gaan dus veel DOEN. Je bent samen met de groep deelnemers verantwoordelijk voor je eigen leerproces als trainer en wij coachen jou zodat jij optimaal kunt groeien als aankomend trainer qua didactiek, basishouding en kennis van het gedachtegoed.

We gaan interactief aan de slag en je gaat vooral doen. In groepjes gaan jullie zelf relevante onderwerpen van de training uitwerken, voorbereiden en aanbieden in de training. Je gaat concreet oefenen met training geven aan je mede aspirant trainers. Je krijgt feedback vanuit de groep, gericht op de leerdoelen die jij je zelf hebt gesteld in je portfolio.

De trainers van training & coaching 0-100 coachen jou in je leerproces als aankomend trainer op didactiek, basishouding en kennis van Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet. Ook zullen wij je begeleiden in het maken van je eigen interne training.

Je ontvangt, naast je portfolio, ook een trainershandleiding met allerlei werkvormen toegevoegd die jij als trainer kunt inzetten.

Leerdoelen:

 

De deelnemer kent de oorsprong en geeft uitleg aan de interventies van Geweldloos Verzet

De deelnemer kent het begrip waakzame zorg en geeft uitleg aan de pijlers van Verbindend Gezag en kan de passende interventies op de niveaus waakzame zorg zelf toepassen en uitleggen

De deelnemer draagt het gedachtegoed in zijn of haar basishouding uit, heeft kennis van zaken en kan didactisch een training geven

De deelnemer kan trainee(s) enthousiasmeren en motiveren

De deelnemer past diverse werkvormen toe, ter ondersteuning van de theorie behorende bij Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet®

De deelnemer hanteert de waaier als uitgangspunt en past dit toe in zijn uitleg

De deelnemer integreert de waaier in casuïstiekbesprekingen en activeert anderen tot het werken middels de waaier

De deelnemer monitort de voortgang van zijn cursisten en stelt zijn handelen waar nodig bij, om zijn invloed te vergroten

De deelnemer vult een toolbox met werkvormen om deelnemers in de training te kunnen raken met het gedachtegoed en enthousiasmeren

De deelnemer construeert een interne training Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet

Praktisch

Incompany

De training kan op eigen locatie worden gegeven, online of op een locatie naar keuze.

Neem contact op met Carla Stals voor advies en offerte.

Na de aanmelding volgt er een intakegesprek.

Data open trainingen

We geven ook trainingen waar je bij kan aansluiten. Hieronder staan de data van de open trainingen. Via onze website kan je je aanmelden.

Momenteel geen data

 

 

Reviews

Christine PaulissenWICO - Overpelt (BE)
Lees verder
Reeds enkele jaren werken wij samen met Carla Stals die voor onze organisatie nascholingen Nieuwe Autoriteit verzorgd. Recent heb ik, vanuit mijn functie, enkele introductiesessies rond Nieuwe Autoriteit gevolgd die wij georganiseerd hebben voor nieuwe collega’s. Steeds dezelfde sessie met steeds dezelfde rode draad, maar ook steeds vernieuwend en dynamisch. Carla slaagt er in om zich af te stemmen op haar doelpubliek en aan te voelen en te bevragen waar het publiek op dat moment nood aan heeft. Dit werkt heel laagdrempelig en zorgt voor een aangename interactie tussen trainer en trainee. Hoewel het voor mij persoonlijk steeds dezelfde inhoud is, blijft het vernieuwend, met andere accenten. Ik sluit steeds af met een nieuwe eyeopener, nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan en een goed gevoel door het vertrouwen dat Carla tijdens een training weet te geven. Ze weet heel inspirerend te vertellen, met een brede kennis van zaken en tal van voorbeelden uit de praktijk. Boeiend en aangenaam om naar te luisteren.
Ellen BiemansTeam coach & Trainer Agressie hantering
Lees verder
In 2021 heb ik de 6-daagse training ‘Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet’ mogen volgen bij Carla Stals. Deze training werd in-company aangeboden. Nu (in 2022) volg ik de ‘train-de-trainer’ van deze cursus. Carla heeft enorm veel ervaring binnen het werken met jeugd, ouders en complexe problematiek en dit resulteert in vele praktijkvoorbeelden en adequate aansluiting in vraagstukken van de groep. Dit maakt de training tastbaar en direct bruikbaar in de praktijk. Daarnaast bestaat de training uit een mooie mix van kennisvergaring, beeldmateriaal en werkvormen. Hierdoor vliegen de lesdagen voorbij en is er ruimte voor oefenen met de materie. Een laatste pluspunt is dat er ruimte was om de training richting te geven als groep. Zo wilden wij graag meer informatie over hoe te handelen bij internaliserende problematiek: hier paste Carla haar laatste lesdag op aan en nodigde hier iemand voor uit die veel expertise had op dit gebied. Geweldig! Om mijn lof geloofwaardig te maken zou ik toch ook een puntje van (opbouwende) kritiek willen plaatsen… maar helaas hierin kan ik niet voldoen: ik ben súper tevreden over de inhoud, werksfeer én vormgeving van deze training(en)!
Cheryl en GwendolineAnacare
Lees verder
Dit concept is een levenslijn, een reddingsboei van een formaat waaraan meerdere mensen zich vast kunnen houden. Het is vanuit verbinding samenwerken aan een betere relatie, met als uitgangspunt machteloosheid kunnen omzetten in kracht door zelfcontrole. Om te schitteren in aanwezigheid, om te durven steunen op een netwerk, om de cirkel te doorbreken, om uit liefde in verweer te gaan. Ga samen in herstel, it takes a village to raise a child.
Yvonne Vullerseigenaar Ennovy Talent’eert
Lees verder
Na de cursus verbindend gezag - geweldloos verzet (VG/GV) bij Carla Stals heb ik ook de intervisie bij haar gedaan. De enorme ervaring van Carla maakt dat de intervisie inhoudelijk body heeft. Haar gedrevenheid, kennis en persoonlijkheid maken dat je steeds meer wil. Meer weten, meer leren, meer compleet worden als coach en als mens. Wat me bij is gebleven tijdens de intervisie is dat ze steeds vroeg: Is deze persoon gezien? Is deze persoon/ouder erkent in zijn rol? Dit heeft me aan het denken gezet m.b.t. overtuigingen en meningen die we als mensen hebben. Het geeft inzicht en daardoor de gelegenheid om milder te coachen. De cursus VG/GV is praktisch, laagdrempelig en direct toepasbaar. Voor de langere termijn geeft het stabiliteit en een andere aanpak bij en vanuit jezelf. Carla levert maatwerk en daar waar het ook voor haar nieuw is pakt ze dit op door je te bevragen en voortdurend de dialoog aan te gaan om samen te leren. Kortom een brok aan ervaring, kennis, ambitie, betrokkenheid, enthousiasme maar bovenal met hart voor de mens. Yvonne Vullers, eigenaar Ennovy Talent’eert Pedagoog en talentbegeleider (Hoog)begaafden kinderen/jongeren www.ennovytalenteert.nl
Gezinshuisouder Entrea
Lees verder
Ik heb de 6 daagse incompany training Verbindend Gezag Geweldloos Verzet mogen volgen van Carla. Naast de basiskennis die ik al had, heeft ze mij opnieuw weten te inspireren, nieuwe inzichten verschaft en tools meegegeven waarmee ik in het werkveld en privé aan de slag kan. 'Practice what you preach' is daadwerkelijk het uitgangspunt van de wijze waarop de training gegeven wordt. Vanuit verbinding en ook prikkelend en aanzettend tot verzet... Dank!
Mjan van der HeijdenJeugdzorgwerker Entrea Lindenhout
Lees verder
Voor mij was deze opvoedingszienswijze nieuw en erg verfrissend! Ik ben al meer dan 30 jaar betrokken bij opvoeden en zelf kinderen opvoeden en toch vind ik dit ineens zo verhelderend! Posities die je in kunt nemen, met behoud van respect voor de ander. In het begin vond ik het veel en ook beetje verwarrend omdat het nieuw was. Maar Carla kon met haar humor en positieve instelling makkelijk ons op het spoor houden. De wijze waarop Carla het allemaal vertelde en bracht was erg enthousiast-makend. Daarin kon ze ons goed meenemen in haar positiviteit en het gaf me zeker de moed om zelf hier mee te gaan werken. De afwisseling in de presentaties met korte filmfragmenten vond ik fijn. Evenals het zelf ervaren en oefenen. Vooral de Sit-in oefenen vond ik een openbaring, moeilijker dan ik dacht. Deze ervaring kan ik goed gebruiken in de voorbereiding met ouders. De eindopdracht was praktisch en zo hebben we als groep een hele verzameling gemaakt van allerlei bruikbare stof/ oefenbladen/ oneliners etc om te gebruiken bij onze trainingen aan ouders. Heel fijn dus. Als laatste: ik heb genoten van de humor van Carla, dat maakte het gewoon luchtiger en vrolijker.
Okkie SchoonheijtMDFT supervisor/trainer verbindend gezag Entrea Lindenhout
Lees verder
Gisteren hebben wij de 6-daagse Verbindend Gezag/ Geweldloos Verzet van Carla afgesloten. Ik kende Carla al van eerdere symposia en toen ook al ervaren wat een gedrevenheid en energie zij kan uitstralen. Tijdens de opleiding werd dit weer bevestigd. Zij weet het gedachtengoed met veel passie en kundigheid over te dragen. Zij zorgt voor voldoende afwisseling tussen doen, luisteren, nadenken, samen reflecteren en oefenen, waardoor het geen enkel moment saai is geweest. Daarnaast is zij erg flexibel en heeft goed geluisterd naar de wensen vanuit de groep en daar op aangesloten. De groep heeft afgesloten met mooie eindprodukten, voldoende zelfvertrouwen om zelf aan de slag te gaan en ik stapte in de auto naar huis met een grote tevreden glimlach 😊
Gedragswetenschapper jeugdzorgorganisatie nav online oudertraining VG GV en werkkaarten
Lees verder
Ik heb vanochtend de werkkaart binnen-buitenkant ingezet met ouders en ze gaven aan dat het heel helpend is geweest om concreet situaties voor te bespreken en de reactie uit te werken middels (ondertitelen, verzet en geruststellen). Ook hebben we de eerste ouderbijeenkomst samen doorlopen en ze voelden dat ze steeds meer hun rugzak gevuld kregen met tips/interventies hoe te reageren op rood en oranje gedrag. Dus bedankt daarvoor 😊
Vorige
Volgende

Vragen?

Vragen over een specifieke training, aanmelden, betalen of annuleren?
Mail naar administratie@0-100.eu

Overige vragen? 
Neem contact met ons op.