Training Gehechtheid & Trauma - 'Ik zie jou'

Tijdens het blok Gehechtheid wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende hechtingsstijlen. Theorieën en achtergronden vanuit met name Bowlby en Ainsworth worden behandeld met steeds ook een link naar de biologie (Darwin). Aan de hand van beeld en geluidsmateriaal materiaal en de inbreng van eigen casuïstiek wordt geoefend met het herkennen van en sensitief responsief omgaan met gehechtheid en trauma gedrag.

Tijdens de twee dagen Trauma wordt uitgebreid ingegaan op kennis, signaleren, door de traumabril kijken en ernaar kunnen handelen.

Wij bieden deze vier daagse training aan professionals aan (HBO werk/denkniveau), zoals gezinshulpverleners, Jeugdzorgwerkers A en B, CJG medewerkers, Jeugdprofessionals, teamleiders, leidinggevenden, werkbegeleiders, jongere hulpverleners, team coaches, gedragswetenschappers, maatschappelijk werkers, vak therapeuten en andere hulpverleners werkzaam in de jeugd-GGZ of jeugdhulpverlening. In het kader van de hulpverlening hebben zij dagelijks of in elk geval regelmatig te maken met kinderen en/of volwassenen die kampen met gevolgen van problematische gehechtheid en/of gevolgen van trauma.

De training omvat twee blokken van elk twee dagen. De training is 4 dagen.

Tijdens het blok van twee dagen over Gehechtheid wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende hechtingsstijlen. Theorieën en achtergronden vanuit met name Bowlby en Ainsworth worden behandeld met steeds ook een link naar de biologie (Darwin). Aan de hand van beeld en geluidsmateriaal materiaal en de inbreng van eigen casuïstiek wordt geoefend met het herkennen van en sensitief responsief omgaan met gehechtheid en trauma gedrag.

Stap 1: is het herkennen van gedragingen in alle leeftijdsfasen die zou kunnen duiden op gehechtheid/trauma.

Stap 2: je beschikt over de kennis die nodig is om met dit gedrag om te gaan.

Stap 3: je beschikt over concrete handvatten die meteen in de praktijk toepasbaar zijn.

Tijdens de twee dagen Trauma wordt uitgebreid ingegaan op kennis, signaleren, door de traumabril kijken en ernaar kunnen handelen.

Stap1: je verwerft kennis over de verschillende soorten trauma en de gevolgen die dat kan hebben op het dagelijkse bio-psycho-sociale functioneren.

Stap 2: je bent je bewust van trauma gerelateerd gedrag en kunt dit hanteren zonder uit verbinding te raken met de ander.

Stap 3: je bent bewust bekwaam in het reguleren van eigen emoties en kunt een co regulator zijn voor de ander.

Stap 4: je hebt kennis over behandelmogelijkheden en weet wanneer andere hulp ingeschakeld moet worden.

Tijdens de 4 dagen oefenen we veel adhv eigen casuïstiek. De 4 dagen sluiten we af met een reflectieopdracht.

De training wordt gegeven door ervaren trainers (minimaal post hbo-jeugdzorgwerker) met specialistische kennis en werkervaring ten aanzien van gehechtheid en trauma. Zij kunnen uitstekend de vertaalslag maken naar de dagelijkse praktijk.

De groepsgrootte is maximaal 16 personen met 1 trainer.

Praktisch

Incompany

Deze training kan incompany worden gegeven. We bespreken samen de mogelijkheden en maken een training die aansluit bij jullie praktijk.

De training kan op eigen locatie worden gegeven, online of op een locatie naar keuze.

Neem contact op met Carla Stals voor advies en offerte.

Data open trainingen

We geven ook trainingen waar je bij kan aansluiten. Hieronder staan de data van de open trainingen. Via onze website kan je je aanmelden.

-

Momenteel zijn er geen open trainingen gepland. Blijf op de hoogte middels onze nieuwsbrief.

Reviews

Christine PaulissenWICO - Overpelt (BE)
Lees verder
Reeds enkele jaren werken wij samen met Carla Stals die voor onze organisatie nascholingen Nieuwe Autoriteit verzorgd. Recent heb ik, vanuit mijn functie, enkele introductiesessies rond Nieuwe Autoriteit gevolgd die wij georganiseerd hebben voor nieuwe collega’s. Steeds dezelfde sessie met steeds dezelfde rode draad, maar ook steeds vernieuwend en dynamisch. Carla slaagt er in om zich af te stemmen op haar doelpubliek en aan te voelen en te bevragen waar het publiek op dat moment nood aan heeft. Dit werkt heel laagdrempelig en zorgt voor een aangename interactie tussen trainer en trainee. Hoewel het voor mij persoonlijk steeds dezelfde inhoud is, blijft het vernieuwend, met andere accenten. Ik sluit steeds af met een nieuwe eyeopener, nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan en een goed gevoel door het vertrouwen dat Carla tijdens een training weet te geven. Ze weet heel inspirerend te vertellen, met een brede kennis van zaken en tal van voorbeelden uit de praktijk. Boeiend en aangenaam om naar te luisteren.

Vragen?

Vragen over een specifieke training, aanmelden, betalen of annuleren?
Mail naar administratie@0-100.eu

Overige vragen? 
Neem contact met ons op.