Training Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet - gedragswetenschappers

Herken jij als gedragswetenschapper het gevoel bij jezelf of bij je team dat niets wat je doet effect heeft op jeugdigen die grensoverschrijdend gedrag vertonen? Of ouders die jullie begeleiden niet lijken mee te werken. Maakt het jou of je collega’s soms machteloos? Herken je dat jullie voor de lieve vrede steeds meer neigen naar toegeven of dat er telkens escalaties ontstaan wat ook voor de andere betrokken in en bij het gezin of in de groep voor onveiligheid kan zorgen?
Voel je zelf onmacht en wil je ook jouw collega’s weer meer in hun kracht zetten zodat zij vanuit kracht handelen in plaats vanuit (on)macht?

Dan is de training “Sterker in Gezag”, met als basis Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet, iets voor jou en je team of de teams die jij coacht en begeleid.

Deze 3 daagse training focust zich namelijk op jou en jouw team en geeft een BOOST in de teamsamenwerking, versterkt het werkklimaat en heeft daarom een positief effect op het pedagogisch klimaat voor de jeugdigen en hun context die jullie ondersteunen en begeleiden.

We weten dat gezag en autoriteit nodig is om op te kunnen groeien tot autonome, weerbare volwassenen met een positief zelfbeeld. Maar hoe doe je dat als jij of je team, de ouders of collega’s die jullie ondersteunen niet altijd op 1 lijn staan …….?

Gedragswetenschappers werkzaam in de jeugd-GGZ of jeugdhulpverlening.

We weten dat gezag en autoriteit nodig is om op te kunnen groeien tot autonome, weerbare volwassenen met een positief zelfbeeld. Maar hoe doe je dat als jij of je team, de ouders of collega’s die jullie ondersteunen niet altijd op 1 lijn staan …….?

Herkenbaar zal zijn dat dit bij externaliserend gedrag (brutaal, opstandig, grof taalgebruik, niet luisteren) als ook bij internaliserend gedrag (angstig, teruggetrokken, geen contact willen maken) een grote uitdaging is! Als de onmacht groot is neemt de kans op polarisatie toe en dat werkt belemmerd in een goede samenwerking in je team en met andere betrokkenen. Je kunt het immers niet alleen!

“It takes a village to raise a child”

Haim Omer ontwikkelde een aanpak voor (ernstig) probleemgedrag die staat voor aanwezigheid, zelfcontrole, het vermijden van escalatie, het uitbouwen van steunnetwerken en eenzijdige acties gericht tegen probleemgedrag. Altijd vanuit contact en verbinding met de jeugdige. De focus van Geweldloos Verzet ligt in de eerste plaats op de volwassene. Het geeft, naast een passende basishouding,  concrete tools in het omgaan met probleemgedrag en het versterken van de relatie met de jeugdige.

Duur training: 3 dagen waarbij wij de kennis overbrengen middels onze beveiligde leeromgeving ( Carla Stals  Academy )en op de fysieke bijeenkomsten oefenen in de basishouding Verbindend Gezag & eenzijdige acties van Geweldloos Verzet. De focus ligt ook op jou als gedragswetenschapper; hoe kan jij collega’s en teams die je ondersteunt coachen in de basishouding en interventies van dit mooie gedachtegoed. Je krijgt hiervoor een mooie toolbox aan werkvormen mee gedurende de training.

Wat kun je verwachten tijdens training: De uitgangspunten, houding en de interventies van Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet worden uitgelegd en geoefend adhv voorbeelden en eigen casuïstiek. Je ontvangt ook een toolbox aan werkvormen die jij in kunt zetten.

Eigen investering: Voor start van de 3-daagse training lees je twee boeken:
@ Geweldloos Verzet; Bespiegelingen vanuit theorie, onderzoek en praktijk.Frank van Holen, Johan Vanderfaeillie en Bart Colson 2019

@Methodeboek Geweldloos Verzet in de (semi-)residentiele setting, 2017 PI Research, MFC de Banjaard, VUmc.

Het bekijken en luisteren van kennisclips en podcasts in de Academy en daarnaast het lezen van relevante literatuur behelst per dag 3 uur. Totaal 12 uur.

Professionals komen minder snel terecht in spiralen van onmacht met jeugdigen, raken minder uitgeblust, staan er minder alleen voor waardoor ze weer vanuit kracht kunnen opvoeden. Verbale en fysieke agressie verminderd of stopt en het vertrouwen van jeugdigen in de volwassene stijgt.

Praktisch

Incompany

Deze training kan incompany worden gegeven. We bespreken samen de mogelijkheden en maken een training die aansluit bij jullie praktijk.

De training kan op eigen locatie worden gegeven, online of op een locatie naar keuze.

Neem contact op met Carla Stals voor advies en offerte.

Na aanmelding volgt er een intakegesprek. 

Data open trainingen

We geven ook trainingen waar je bij kan aansluiten. Hieronder staan de data van de open trainingen. Via onze website kan je je aanmelden.

-

Momenteel zijn er geen open trainingen gepland. Blijf op de hoogte middels onze nieuwsbrief.

Reviews

Ellen BiemansTeam coach & Trainer Agressie hantering
Lees verder
In 2021 heb ik de 6-daagse training ‘Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet’ mogen volgen bij Carla Stals. Deze training werd in-company aangeboden. Nu (in 2022) volg ik de ‘train-de-trainer’ van deze cursus. Carla heeft enorm veel ervaring binnen het werken met jeugd, ouders en complexe problematiek en dit resulteert in vele praktijkvoorbeelden en adequate aansluiting in vraagstukken van de groep. Dit maakt de training tastbaar en direct bruikbaar in de praktijk. Daarnaast bestaat de training uit een mooie mix van kennisvergaring, beeldmateriaal en werkvormen. Hierdoor vliegen de lesdagen voorbij en is er ruimte voor oefenen met de materie. Een laatste pluspunt is dat er ruimte was om de training richting te geven als groep. Zo wilden wij graag meer informatie over hoe te handelen bij internaliserende problematiek: hier paste Carla haar laatste lesdag op aan en nodigde hier iemand voor uit die veel expertise had op dit gebied. Geweldig! Om mijn lof geloofwaardig te maken zou ik toch ook een puntje van (opbouwende) kritiek willen plaatsen… maar helaas hierin kan ik niet voldoen: ik ben súper tevreden over de inhoud, werksfeer én vormgeving van deze training(en)!
Okkie SchoonheijtMDFT supervisor/trainer verbindend gezag Entrea Lindenhout
Lees verder
Gisteren hebben wij de 6-daagse Verbindend Gezag/ Geweldloos Verzet van Carla afgesloten. Ik kende Carla al van eerdere symposia en toen ook al ervaren wat een gedrevenheid en energie zij kan uitstralen. Tijdens de opleiding werd dit weer bevestigd. Zij weet het gedachtengoed met veel passie en kundigheid over te dragen. Zij zorgt voor voldoende afwisseling tussen doen, luisteren, nadenken, samen reflecteren en oefenen, waardoor het geen enkel moment saai is geweest. Daarnaast is zij erg flexibel en heeft goed geluisterd naar de wensen vanuit de groep en daar op aangesloten. De groep heeft afgesloten met mooie eindprodukten, voldoende zelfvertrouwen om zelf aan de slag te gaan en ik stapte in de auto naar huis met een grote tevreden glimlach 😊
Yvonne Vullerseigenaar Ennovy Talent’eert
Lees verder
Na de cursus verbindend gezag - geweldloos verzet (VG/GV) bij Carla Stals heb ik ook de intervisie bij haar gedaan. De enorme ervaring van Carla maakt dat de intervisie inhoudelijk body heeft. Haar gedrevenheid, kennis en persoonlijkheid maken dat je steeds meer wil. Meer weten, meer leren, meer compleet worden als coach en als mens. Wat me bij is gebleven tijdens de intervisie is dat ze steeds vroeg: Is deze persoon gezien? Is deze persoon/ouder erkent in zijn rol? Dit heeft me aan het denken gezet m.b.t. overtuigingen en meningen die we als mensen hebben. Het geeft inzicht en daardoor de gelegenheid om milder te coachen. De cursus VG/GV is praktisch, laagdrempelig en direct toepasbaar. Voor de langere termijn geeft het stabiliteit en een andere aanpak bij en vanuit jezelf. Carla levert maatwerk en daar waar het ook voor haar nieuw is pakt ze dit op door je te bevragen en voortdurend de dialoog aan te gaan om samen te leren. Kortom een brok aan ervaring, kennis, ambitie, betrokkenheid, enthousiasme maar bovenal met hart voor de mens. Yvonne Vullers, eigenaar Ennovy Talent’eert Pedagoog en talentbegeleider (Hoog)begaafden kinderen/jongeren www.ennovytalenteert.nl
Christine PaulissenWICO - Overpelt (BE)
Lees verder
Reeds enkele jaren werken wij samen met Carla Stals die voor onze organisatie nascholingen Nieuwe Autoriteit verzorgd. Recent heb ik, vanuit mijn functie, enkele introductiesessies rond Nieuwe Autoriteit gevolgd die wij georganiseerd hebben voor nieuwe collega’s. Steeds dezelfde sessie met steeds dezelfde rode draad, maar ook steeds vernieuwend en dynamisch. Carla slaagt er in om zich af te stemmen op haar doelpubliek en aan te voelen en te bevragen waar het publiek op dat moment nood aan heeft. Dit werkt heel laagdrempelig en zorgt voor een aangename interactie tussen trainer en trainee. Hoewel het voor mij persoonlijk steeds dezelfde inhoud is, blijft het vernieuwend, met andere accenten. Ik sluit steeds af met een nieuwe eyeopener, nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan en een goed gevoel door het vertrouwen dat Carla tijdens een training weet te geven. Ze weet heel inspirerend te vertellen, met een brede kennis van zaken en tal van voorbeelden uit de praktijk. Boeiend en aangenaam om naar te luisteren.
Gezinshuisouder Entrea
Lees verder
Ik heb de 6 daagse incompany training Verbindend Gezag Geweldloos Verzet mogen volgen van Carla. Naast de basiskennis die ik al had, heeft ze mij opnieuw weten te inspireren, nieuwe inzichten verschaft en tools meegegeven waarmee ik in het werkveld en privé aan de slag kan. 'Practice what you preach' is daadwerkelijk het uitgangspunt van de wijze waarop de training gegeven wordt. Vanuit verbinding en ook prikkelend en aanzettend tot verzet... Dank!
Mjan van der HeijdenJeugdzorgwerker Entrea Lindenhout
Lees verder
Voor mij was deze opvoedingszienswijze nieuw en erg verfrissend! Ik ben al meer dan 30 jaar betrokken bij opvoeden en zelf kinderen opvoeden en toch vind ik dit ineens zo verhelderend! Posities die je in kunt nemen, met behoud van respect voor de ander. In het begin vond ik het veel en ook beetje verwarrend omdat het nieuw was. Maar Carla kon met haar humor en positieve instelling makkelijk ons op het spoor houden. De wijze waarop Carla het allemaal vertelde en bracht was erg enthousiast-makend. Daarin kon ze ons goed meenemen in haar positiviteit en het gaf me zeker de moed om zelf hier mee te gaan werken. De afwisseling in de presentaties met korte filmfragmenten vond ik fijn. Evenals het zelf ervaren en oefenen. Vooral de Sit-in oefenen vond ik een openbaring, moeilijker dan ik dacht. Deze ervaring kan ik goed gebruiken in de voorbereiding met ouders. De eindopdracht was praktisch en zo hebben we als groep een hele verzameling gemaakt van allerlei bruikbare stof/ oefenbladen/ oneliners etc om te gebruiken bij onze trainingen aan ouders. Heel fijn dus. Als laatste: ik heb genoten van de humor van Carla, dat maakte het gewoon luchtiger en vrolijker.
Vorige
Volgende

Vragen?

Vragen over een specifieke training, aanmelden, betalen of annuleren?
Mail naar administratie@0-100.eu

Overige vragen? 
Neem contact met ons op.