Training Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet voor leerkrachten

In deze 2-daagse ( of 4 dagdelen) training starten we vanuit de ideeën en instrumenten die ontwikkeld werden door Haim Omer. We onderzoeken wat Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet voor jou, voor jouw klas en op jullie school aan meerwaarde kan brengen. Het versterken van gezag, in verbinding met de leerling, verstevigt jullie relatie en optimaliseert het leerklimaat in de klas.

Leerkrachten, zorg coördinatoren, intern begeleiders en andere betrokkenen op en van school.

We wisselen af tussen theorie, actieve werkvormen en interactie in de groep, waarin we de vertaling maken naar de eigen werksetting. We gebruiken hier diverse werkvormen voor en wisselen af met filmfragmenten en kennisclips. We oefenen ook met de theorie middels rollenspellen.

  • Deelnemers maken kennis met de achterliggende ideeën van Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet en vertalen deze naar hun praktijk;
  • Deelnemers ontdekken hoe ze probleemgedrag kunnen aanpakken en voorkomen en oefenen enkele specifieke methodieken

Programma
• De betekenis van de term Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet
• We werken rond de thema’s gezag en autoriteit
• Escalatieprocessen, vermijden van escalatie en uitgestelde reactie
• Waakzame zorg
• Herstel, stimuleren van positieve interacties
• Het mobiliseren van een steunnetwerk; bouwen aan een dorp OM de leerlingen heen
• Samenwerken met ouders
• Aanwezigheid verhogen
• Verzet plegen, vanuit vastberadenheid en volharding
• Specifieke interventies, zoals een oplossingsverzoek, aankondiging en sit-in

Leerkrachten komen minder snel terecht in spiralen van onmacht met leerlingen, raken minder uitgeblust, staan er minder alleen voor waardoor ze weer vanuit kracht kunnen lesgeven. Verbale en fysieke agressie vermindert of stopt en het vertrouwen van de leerling in de volwassene stijgt. De werkrelatie tussen de leerkracht en de leerling verbetert en verhoogt het plezier en welbevinden.

Praktisch

Incompany

Deze training kan incompany worden gegeven. We bespreken samen de mogelijkheden en maken een training die aansluit bij jullie praktijk.

De training kan op eigen locatie worden gegeven, online of op een locatie naar keuze.

Neem contact op met Carla Stals voor advies en offerte.

Data open trainingen

We geven ook trainingen waar je bij kan aansluiten. Hieronder staan de data van de open trainingen. Via onze website kan je je aanmelden.

-

Momenteel zijn er geen open trainingen gepland. Blijf op de hoogte middels onze nieuwsbrief.

Reviews

FreekeOrthopedagoog BuBaO - Type Basisaanbod
Lees verder
Binnen onze school ging een van onze teams een coachingstraject rond Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet met Carla, het andere team ging rond hetzelfde thema op pad met Wendy. Zelf werd ik mee ondergedompeld in het gedachtegoed door Wendy. Wendy slaagde erin om de noden van het team te horen, om de inhoud van wat ze bracht goed af te stemmen op wat het team nodig had en om voldoende vernieuwing en eyeopeners te brengen. Haar voeling met het leerkrachtenteam was groot, het feit dat ze tal van eigen praktijkvoorbeelden kon inbrengen en zich kon inleven in de gelijkaardige casussen die wij als team aanbrachten, maakte dat de coaching écht afgestemd en doorleefd was. We hebben als team nieuwe inzichten verworven, staan heel wat sterker in het gedachtegoed. We hebben heel veel zin om nu verder onze eigen weg te gaan en te zoeken naar hoe we het gedachtegoed, waarin we als team heel sterk geloven, verder kunnen implementeren in onze dagelijkse werking. We hopen dat Wendy in de toekomst onze richtingaanwijzer kan blijven.
Christine PaulissenWICO - Overpelt (BE)
Lees verder
Reeds enkele jaren werken wij samen met Carla Stals die voor onze organisatie nascholingen Nieuwe Autoriteit verzorgd. Recent heb ik, vanuit mijn functie, enkele introductiesessies rond Nieuwe Autoriteit gevolgd die wij georganiseerd hebben voor nieuwe collega’s. Steeds dezelfde sessie met steeds dezelfde rode draad, maar ook steeds vernieuwend en dynamisch. Carla slaagt er in om zich af te stemmen op haar doelpubliek en aan te voelen en te bevragen waar het publiek op dat moment nood aan heeft. Dit werkt heel laagdrempelig en zorgt voor een aangename interactie tussen trainer en trainee. Hoewel het voor mij persoonlijk steeds dezelfde inhoud is, blijft het vernieuwend, met andere accenten. Ik sluit steeds af met een nieuwe eyeopener, nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan en een goed gevoel door het vertrouwen dat Carla tijdens een training weet te geven. Ze weet heel inspirerend te vertellen, met een brede kennis van zaken en tal van voorbeelden uit de praktijk. Boeiend en aangenaam om naar te luisteren.
Previous
Volgende

Vragen?

Vragen over een specifieke training, aanmelden, betalen of annuleren?
Mail naar administratie@0-100.eu

Overige vragen? 
Neem contact met ons op.