Training Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet

Herken je als professional dat opvoeders het idee hebben dat niets wat zij doen effect heeft op de kinderen die grensoverschrijdend gedrag vertonen? Dat het hen soms ook machteloos maakt? Dat opvoeders voor de lieve vrede daarom steeds meer toegeven of dat er telkens escalaties ontstaan wat ook voor de andere kinderen voor onveiligheid zorgt? Voel je zelf onmacht en/of wil je opvoeders die zich onmachtig voelen weer meer in hun kracht zetten, zodat zij vanuit kracht handelen in plaats vanuit (on)macht?

Dan is de training Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet iets voor jou (en je collega’s).

We weten dat gezag en autoriteit nodig is om op te kunnen groeien tot autonome, weerbare volwassenen met een positief zelfbeeld. Maar hoe? 

Herkenbaar zal zijn dat dit bij externaliserend gedrag (brutaal, opstandig, grof taalgebruik, niet luisteren) als ook bij internaliserend gedrag (angstig, teruggetrokken, geen contact willen maken) een grote uitdaging is!

Professionals uit de jeugdhulpverlening (HBO werk/denkniveau) zoals gezinshulpverleners, Jeugdzorgwerkers A en B, CJG-medewerkers, jeugdprofessionals, teamleiders, leidinggevenden, werkbegeleiders, jongere hulpverleners, team coaches, gedragswetenschappers, maatschappelijk werkers, vak therapeuten en andere hulpverleners werkzaam in de jeugd-GGZ of jeugdhulpverlening.

De uitgangspunten, houding en de interventies van de methodiek Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet worden uitgelegd en actief geoefend a.d.h.v. voorbeelden en eigen casuïstiek.

Haim Omer ontwikkelde een aanpak voor (ernstig) probleemgedrag die staat voor aanwezigheid, zelfcontrole, het vermijden van escalatie, het uitbouwen van steunnetwerken en eenzijdige acties gericht tegen probleemgedrag. Altijd vanuit contact en verbinding met het kind.

De focus van Geweldloos Verzet ligt in de eerste plaats op de volwassene. Het geeft concrete 
tools in het omgaan met probleemgedrag en het versterken van de relatie met het kind.

Professionals die kiezen voor de weg van Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet, kiezen ervoor om opvoeders te begeleiden in het veranderen van basishouding en ‘mindset’:

… van ‘jij moet veranderen’ naar ‘ik verzet me’
… van ‘controle over het kind’ naar ‘zelfcontrole’
… van praten naar doen
… van ‘ik moet meteen reageren’ naar ‘ik kan er altijd op terugkomen’
… van ‘als ik niets zeg ben ik zwak’ naar ‘de kracht van stilte’
… van straf naar herstel
… van time-out naar sit-in
… van winnen naar volhouden
… van ‘het doel is dat kinderen naar ons luisteren’ naar ‘het doel is dat wij ons sterker voelen’
… van ‘ik sta er alleen voor’ naar ‘wij doen het samen’

Volwassenen komen minder snel terecht in spiralen van onmacht met kinderen, raken minder uitgeblust, staan er minder alleen voor waardoor ze weer vanuit kracht kunnen opvoeden, een betere relatie tussen opvoeder en kind EN verbale en fysieke agressie vermindert of stopt en het vertrouwen van kinderen in de volwassene stijgt.

Praktisch

Incompany

Deze training kan incompany worden gegeven. We bespreken samen de mogelijkheden en maken een training die aansluit bij jullie praktijk.

De training kan op eigen locatie worden gegeven, online of op een locatie naar keuze.

Neem contact op met Carla Stals voor advies en offerte.

Data open trainingen

We geven ook trainingen waar je bij kan aansluiten. Hieronder staan de data van de open trainingen. Via onze website kan je je aanmelden.

-

Momenteel zijn er geen open trainingen gepland. Blijf op de hoogte middels onze nieuwsbrief.

Reviews

Christine PaulissenWICO - Overpelt (BE)
Lees verder
Reeds enkele jaren werken wij samen met Carla Stals die voor onze organisatie nascholingen Nieuwe Autoriteit verzorgd. Recent heb ik, vanuit mijn functie, enkele introductiesessies rond Nieuwe Autoriteit gevolgd die wij georganiseerd hebben voor nieuwe collega’s. Steeds dezelfde sessie met steeds dezelfde rode draad, maar ook steeds vernieuwend en dynamisch. Carla slaagt er in om zich af te stemmen op haar doelpubliek en aan te voelen en te bevragen waar het publiek op dat moment nood aan heeft. Dit werkt heel laagdrempelig en zorgt voor een aangename interactie tussen trainer en trainee. Hoewel het voor mij persoonlijk steeds dezelfde inhoud is, blijft het vernieuwend, met andere accenten. Ik sluit steeds af met een nieuwe eyeopener, nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan en een goed gevoel door het vertrouwen dat Carla tijdens een training weet te geven. Ze weet heel inspirerend te vertellen, met een brede kennis van zaken en tal van voorbeelden uit de praktijk. Boeiend en aangenaam om naar te luisteren.
Ellen BiemansTeam coach & Trainer Agressie hantering
Lees verder
In 2021 heb ik de 6-daagse training ‘Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet’ mogen volgen bij Carla Stals. Deze training werd in-company aangeboden. Nu (in 2022) volg ik de ‘train-de-trainer’ van deze cursus. Carla heeft enorm veel ervaring binnen het werken met jeugd, ouders en complexe problematiek en dit resulteert in vele praktijkvoorbeelden en adequate aansluiting in vraagstukken van de groep. Dit maakt de training tastbaar en direct bruikbaar in de praktijk. Daarnaast bestaat de training uit een mooie mix van kennisvergaring, beeldmateriaal en werkvormen. Hierdoor vliegen de lesdagen voorbij en is er ruimte voor oefenen met de materie. Een laatste pluspunt is dat er ruimte was om de training richting te geven als groep. Zo wilden wij graag meer informatie over hoe te handelen bij internaliserende problematiek: hier paste Carla haar laatste lesdag op aan en nodigde hier iemand voor uit die veel expertise had op dit gebied. Geweldig! Om mijn lof geloofwaardig te maken zou ik toch ook een puntje van (opbouwende) kritiek willen plaatsen… maar helaas hierin kan ik niet voldoen: ik ben súper tevreden over de inhoud, werksfeer én vormgeving van deze training(en)!
Cheryl en GwendolineAnacare
Lees verder
Dit concept is een levenslijn, een reddingsboei van een formaat waaraan meerdere mensen zich vast kunnen houden. Het is vanuit verbinding samenwerken aan een betere relatie, met als uitgangspunt machteloosheid kunnen omzetten in kracht door zelfcontrole. Om te schitteren in aanwezigheid, om te durven steunen op een netwerk, om de cirkel te doorbreken, om uit liefde in verweer te gaan. Ga samen in herstel, it takes a village to raise a child.
Yvonne Vullerseigenaar Ennovy Talent’eert
Lees verder
Na de cursus verbindend gezag - geweldloos verzet (VG/GV) bij Carla Stals heb ik ook de intervisie bij haar gedaan. De enorme ervaring van Carla maakt dat de intervisie inhoudelijk body heeft. Haar gedrevenheid, kennis en persoonlijkheid maken dat je steeds meer wil. Meer weten, meer leren, meer compleet worden als coach en als mens. Wat me bij is gebleven tijdens de intervisie is dat ze steeds vroeg: Is deze persoon gezien? Is deze persoon/ouder erkent in zijn rol? Dit heeft me aan het denken gezet m.b.t. overtuigingen en meningen die we als mensen hebben. Het geeft inzicht en daardoor de gelegenheid om milder te coachen. De cursus VG/GV is praktisch, laagdrempelig en direct toepasbaar. Voor de langere termijn geeft het stabiliteit en een andere aanpak bij en vanuit jezelf. Carla levert maatwerk en daar waar het ook voor haar nieuw is pakt ze dit op door je te bevragen en voortdurend de dialoog aan te gaan om samen te leren. Kortom een brok aan ervaring, kennis, ambitie, betrokkenheid, enthousiasme maar bovenal met hart voor de mens. Yvonne Vullers, eigenaar Ennovy Talent’eert Pedagoog en talentbegeleider (Hoog)begaafden kinderen/jongeren www.ennovytalenteert.nl
Gezinshuisouder Entrea
Lees verder
Ik heb de 6 daagse incompany training Verbindend Gezag Geweldloos Verzet mogen volgen van Carla. Naast de basiskennis die ik al had, heeft ze mij opnieuw weten te inspireren, nieuwe inzichten verschaft en tools meegegeven waarmee ik in het werkveld en privé aan de slag kan. 'Practice what you preach' is daadwerkelijk het uitgangspunt van de wijze waarop de training gegeven wordt. Vanuit verbinding en ook prikkelend en aanzettend tot verzet... Dank!
Mjan van der HeijdenJeugdzorgwerker Entrea Lindenhout
Lees verder
Voor mij was deze opvoedingszienswijze nieuw en erg verfrissend! Ik ben al meer dan 30 jaar betrokken bij opvoeden en zelf kinderen opvoeden en toch vind ik dit ineens zo verhelderend! Posities die je in kunt nemen, met behoud van respect voor de ander. In het begin vond ik het veel en ook beetje verwarrend omdat het nieuw was. Maar Carla kon met haar humor en positieve instelling makkelijk ons op het spoor houden. De wijze waarop Carla het allemaal vertelde en bracht was erg enthousiast-makend. Daarin kon ze ons goed meenemen in haar positiviteit en het gaf me zeker de moed om zelf hier mee te gaan werken. De afwisseling in de presentaties met korte filmfragmenten vond ik fijn. Evenals het zelf ervaren en oefenen. Vooral de Sit-in oefenen vond ik een openbaring, moeilijker dan ik dacht. Deze ervaring kan ik goed gebruiken in de voorbereiding met ouders. De eindopdracht was praktisch en zo hebben we als groep een hele verzameling gemaakt van allerlei bruikbare stof/ oefenbladen/ oneliners etc om te gebruiken bij onze trainingen aan ouders. Heel fijn dus. Als laatste: ik heb genoten van de humor van Carla, dat maakte het gewoon luchtiger en vrolijker.
Okkie SchoonheijtMDFT supervisor/trainer verbindend gezag Entrea Lindenhout
Lees verder
Gisteren hebben wij de 6-daagse Verbindend Gezag/ Geweldloos Verzet van Carla afgesloten. Ik kende Carla al van eerdere symposia en toen ook al ervaren wat een gedrevenheid en energie zij kan uitstralen. Tijdens de opleiding werd dit weer bevestigd. Zij weet het gedachtengoed met veel passie en kundigheid over te dragen. Zij zorgt voor voldoende afwisseling tussen doen, luisteren, nadenken, samen reflecteren en oefenen, waardoor het geen enkel moment saai is geweest. Daarnaast is zij erg flexibel en heeft goed geluisterd naar de wensen vanuit de groep en daar op aangesloten. De groep heeft afgesloten met mooie eindprodukten, voldoende zelfvertrouwen om zelf aan de slag te gaan en ik stapte in de auto naar huis met een grote tevreden glimlach 😊
Gedragswetenschapper jeugdzorgorganisatie nav online oudertraining VG GV en werkkaarten
Lees verder
Ik heb vanochtend de werkkaart binnen-buitenkant ingezet met ouders en ze gaven aan dat het heel helpend is geweest om concreet situaties voor te bespreken en de reactie uit te werken middels (ondertitelen, verzet en geruststellen). Ook hebben we de eerste ouderbijeenkomst samen doorlopen en ze voelden dat ze steeds meer hun rugzak gevuld kregen met tips/interventies hoe te reageren op rood en oranje gedrag. Dus bedankt daarvoor 😊
Previous
Volgende

Vragen?

Vragen over een specifieke training, aanmelden, betalen of annuleren?
Mail naar administratie@0-100.eu

Overige vragen? 
Neem contact met ons op.